![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Zmieniłem hasło dla roota w mysql. I chciałem włączyć PHPMyAdmin, ale wyskoczył komunikat że złe hasło. Oczywiście rozwiązaniem byłoby wpisanie tegoż hasła do config'a admina. Ale ja jestem trochę ambitniejszy i chcę zrobić tak, aby admin pytał się o hasło za każdym razem. Szukałem trochę w necie, ale nigdzie nic nie znalazłem. -------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 4 Dołączył: 23.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Notatnik programisty
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A można po polsku?
-------------------- Sklep
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 4 Dołączył: 23.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Używanie trybów uwierzytelniania: * Tryby uwierzytelniania HTTP i cookie są zalecane w środowisku wielu użytkowników, kiedy chcesz dać użytkownikom dostęp do ich własnych baz danych i nie chcesz, żeby sobie nawzajem przeszkadzali. Niemniej jednak należy być ostrożnym, gdyż MS Internet Explorer wydaje się być wyjątkowo dziurawym, jeśli chodzi o ciasteczka (cookies), przynajmniej do wersji 6. PHP 4.1.1 jest również w tej dziedzinie trochę dziurawy! Nawet w środowisku jednego użytkownika możesz woleć używać trybów HTTP lub cookie, aby nazwa użytkownika/hasło nie były umieszczone w pliku konfiguracyjnym....... http://www.phpmyadmin.net/pma_localized_do....5.2-pl1-1.html -------------------- Notatnik programisty
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Dziękuję.
-------------------- Sklep
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:32 |