![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 2 Dołączył: 1.10.2006 Skąd: Tczew Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam następujący problem. Kupiłem skrypt wyszukiwarki mp3(po co się pieprzyć za te 10zł ;p) i wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że nie pobiera plików z polskimi ogonkami. Adres strony: www.muzodajka.com , prroszę wpisać np. morskie opowieści /kod pliku odpowiedzialnego za pobieranie:
-------------------- Przyjaciół można mieć fałszywych. Wrogowie są zawsze prawdziwi - ojciec chrzestny
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
masz złe kodowanie plików i/lub strony. daj sobie UTF-8.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 2 Dołączył: 1.10.2006 Skąd: Tczew Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam ustawione na UTF-8 without BOM
-------------------- Przyjaciół można mieć fałszywych. Wrogowie są zawsze prawdziwi - ojciec chrzestny
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
przecież wyświetla: http://muzodajka.com/szukaj,1,2,morskie+opowie%C5%9Bci.html
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ok, poprawiłem, a to dalej nie chce działać ...
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Ok, poprawiłem, a to dalej nie chce działać ... ale kurde co? ja wchodzę i normalnie mogę sobie przesłuchać piosenki... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Przesłuchać, owszem, ale kliknij pobierz...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Problem polega na tym, że Opera inaczej koduje polskie znaki przez GET. Musisz sprawdzać User-Agent i dokonywać konwersji.
Był gdzieś artykuł w Sieci, poszukaj. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Tylko, że na szajsploerze, safari ani na chrome też nie działą
![]() -------------------- Przyjaciół można mieć fałszywych. Wrogowie są zawsze prawdziwi - ojciec chrzestny
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
To zamieniaj polskie diakrytyki na ich łacińskie odpowiedniki.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Co masz na myśli mówiąc łacińskie odpowiedniki?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ma na myśli transliterację. Czyli "ą" na "a", "ć" na "c" i tak dalej...
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:50 |