![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Dopiero raczkuje w php i chciałbym aby ktoś bardziej doświadczony pomógł mi w napisaniu skryptu do dzielenia tekstu i wstawiania odpowiednich cyfr w linijkach Miało by to wyglądać tak że wrzucam tekst do areatext i skrypcik dzieli mi tekst na zdania 100znakowe a na końcu zdania wstawia mi $cyfra[cyfra]; miało by to wyglądać tak : tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst<?php echo $cyfra[0]; ?> tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst<?php echo $cyfra[1]; ?> ..... tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst tekst<?php echo $cyfra[99]; ?> do tej pory zrobiłem tak że dzieli mi linijki co 100 znaków a na końcu wstawia <?php echo $cyfra[XX]; ?> a później za 'XX' wstawiam odpowiednią liczbę :/ a chciałbym żeby było już ponumerowane oto skrypt : CODE $tekst = $_POST['tresc']; $nowytekst = wordwrap($tekst, 100, ' '."\n" ); $dane="$nowytekst\n"; za pomoc bardzo wielkie dzieki Pozdrawiam vansss |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież to dzielenie tekstu z manuala? Co ty niby dopisałeś...? Temat do śmieci, bo zaraz wrzuca ludzie "Funkcja do podmieniania tekstu [strreplace]"
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:35 |