![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 4 Dołączył: 1.05.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie! Używam JQuery UI oraz TinyMce. Jako iż moja przeglądarka niepoprawnie wyświetla popupy, które otwiera TinyMce więc wpadłem na pewien pomysł iż przechwycić mogę te otwarcie i otworzyć te okno w popupie z jquery (div na stronie). Jak w JQuery przejąć kontrolę nad window.open i przechwycić otwierany plik?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
~Rafael, TinyMCE używa własnego tinymcepopup do otwierania, tu chodzi o co innego.
Cytat Jako iż moja przeglądarka niepoprawnie wyświetla popupy To znaczy? Wszystko powinno być ok. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 4 Dołączył: 1.05.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~Rafael, TinyMCE używa własnego tinymcepopup do otwierania, tu chodzi o co innego. To znaczy? Wszystko powinno być ok. Popup sie otwiera, tylko ze jako nowa karta, zminiejszajac CAŁE OKNO przegladarki do wymiarow popup'a. Denerwuje mnie to. Najlepiej wlasnie byloby te funkcje zastapic dialogiem z jqueryUI. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Przecież możesz zablokować zmianę wymiarów okna w przeglądarce... W Operze coś takiego jest w standardzie...
Nie ma sensu takie przerabianie, jeśli Cię tylko to denerwuje. U mnie TinyMCE otwiera okienko właśnie w stylu Thickboksa, może używasz starej wersji? |
|
|
![]()
|
|
dobrze ale nie wiem czego klient np uzywa. Ja mam problem na FireFoxie, a moge zrobic tak zeby dzialalo to wszedzie ;D
|
|
|
![]()
|
|
Ale gdyby nie działało wszędzie, to by nie wypuszczali tak zabugowanego edytora... Osobiście nigdy nie spotkałem się z sytuacją, żeby edytor się wysypywał tak, jak opisujesz.
|
|
|
![]()
|
|
Ja mówie ogólnie o Popupie, mi tam każdego popupa tak wywala do osobnej karty, modyfikacja i tak by się przydała bo te edytory to troche niedorobione. No ale dalej nie wiem gdzie ta funkcja lub jak ja przejac za pomoca jquery.
|
|
|
![]()
|
|
Bez przepisywania kodu edytora raczej tego nie osiągniesz...
Cytat mi tam każdego popupa tak wywala do osobnej karty Uaktualnij TinyMCE, bo domyślam się, że masz bardzo stare. |
|
|
![]()
|
|
Najnowsze, to nie wina tinymce, poprostu moim zdaniem window.open nie powinno istniec. A te edytory powinny sie ich pozbyc.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Najnowsze, to nie wina tinymce Który popup masz na myśli? Bo jeśli np. otwieranie obrazka, to u mnie normalnie odpala nową warstwę, żadnego okienka popup. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 05:58 |