![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ,
mam taki problem , nie wiem jak to zrobić , mam formularz a w nim 3 pola select do wybrania , każde pobiera dane z bazy , dodatkowo jest opcja"wszystkie" , czyli bez znaczenia. i teraz jak przekazuję to doskryptu który ma mi na podstawie tych danych wyświetlić dane z SQL , to nie wiem jak zapisać poprawnie zapytanie do bazy , bo jak wybiorę w każdym polu select jakąś zmienną to jest wszystko ok , a co zrobić jak w jednim z nich wybiorę warość wszystko , czy muszę robić tyle razy if , ile mam kombinacji? to moje zapytanie do bazy , jak wypełnię wszystkie pola , oczywiście kaza zmienną może mieć wartość "wszystkie" które może dostać z formularza , co w takim przypadku?
jak mówiłem każda zmienna może mieć też wartość "wszystko" , co ma być równoznaczne z tym iż nie robi filtra po tym polu w bazie dzięki za rady |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 11 Dołączył: 12.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
funkcje isset możesz zamienić na jakiś warunek np if ($Nazwisko != 0) zależy co tam w formularzu masz, pewnie nawet musisz (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli mogę zrobić tak że jeżeli w formularzu nie wybrano opcji "wszystko" , to pobiera dane ze zmiennych dzięki tym
if-om np.
dobrze rozumuję? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 04:27 |