Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> jquery - wywolanie ajax, w wywolaniu ajax, czyli o tym co zrobic zeby czysto bylo na chacie
altruista
post 23.03.2009, 17:41:37
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam

Pozwole przedstawic moj dylemat.

framework: code igniter (tak wiem, wiem, ale mam do niego slabosc)
bibliteka JS: jquery

sposob tworzenia aplikacji:
uklad trojkolumnowy gdzie srodkowa kolumna jest ladowana zawsze ajaxem.. (przechwytuje po prostu 'click' na linkach i wrzucam srodek przez ajaxowego 'load'. kod do tego umieszczam w zewn, pliku funkcje.js, ktory to standardowo dolaczam do glownej szablonu.
Jest to o tyle wygodnie, ze potem, poszczegolne widoki generuja tylko html ladowany ajaxem dla srodkowej kolumny.

I wlasnie, wszystko dziala jak nalezy... poki nie zechce, skorzystac z ajaxa, wlasnie w takim widoku dla kolumny srodkowej... nie dziala na niego kod KS umieszczony w nadrzednym pliki z funkcjami, musze umieszczac kod w tym wlasnie widoku, razem z html dla srodkowej kolumny.... jest to bardzo niewygodne, czesto kod sie powatarza itp....

jak cos takiego zrobic prawidlowo? ze kod JS umieszczony w pliku nadrzednym bedzie dzialal na cala strone lacznie z zaladowanymi tresciami z ajaxa?
Go to the top of the page
+Quote Post
batman
post 23.03.2009, 20:15:36
Post #2

Grupa: Moderatorzy

W wersji 1.3 masz taką funkcję jak live. Jeśli masz starsza wersję, to musisz poszukać plugina live query.

--------------------
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features.
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 22.06.2025 - 10:28