![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Pozwole przedstawic moj dylemat. framework: code igniter (tak wiem, wiem, ale mam do niego slabosc) bibliteka JS: jquery sposob tworzenia aplikacji: uklad trojkolumnowy gdzie srodkowa kolumna jest ladowana zawsze ajaxem.. (przechwytuje po prostu 'click' na linkach i wrzucam srodek przez ajaxowego 'load'. kod do tego umieszczam w zewn, pliku funkcje.js, ktory to standardowo dolaczam do glownej szablonu. Jest to o tyle wygodnie, ze potem, poszczegolne widoki generuja tylko html ladowany ajaxem dla srodkowej kolumny. I wlasnie, wszystko dziala jak nalezy... poki nie zechce, skorzystac z ajaxa, wlasnie w takim widoku dla kolumny srodkowej... nie dziala na niego kod KS umieszczony w nadrzednym pliki z funkcjami, musze umieszczac kod w tym wlasnie widoku, razem z html dla srodkowej kolumny.... jest to bardzo niewygodne, czesto kod sie powatarza itp.... jak cos takiego zrobic prawidlowo? ze kod JS umieszczony w pliku nadrzednym bedzie dzialal na cala strone lacznie z zaladowanymi tresciami z ajaxa? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
W wersji 1.3 masz taką funkcję jak live. Jeśli masz starsza wersję, to musisz poszukać plugina live query.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 10:28 |