![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Po dodaniu eAccelerator'a (http://www.sitebuddy.com/PHP/Accelerators/apc_windows_binaries_builds) jako extension do PHP 5.2.2. napotkałem dziwne problemy z wykonywaniem zapytań PHP w Smartach. Bardziej skomplikowane funkcje (które przekazują parametry w kilku plikach) nie działają poprawnie, np. : Lista rozwijana: Przykladowy kod z pliku tpl "mainPage_right.tpl": CODE {lang_get s='title_test_plan'} <select style="display:inline;width:100%;" name="testplan" onchange="this.form.submit();"> {section name=tPlan loop=$arrPlans} <option value="{$arrPlans[tPlan].id}" {$arrPlans[tPlan].selected} title="{$arrPlans[tPlan].name|escape}"> {$arrPlans[tPlan].name|truncate:#TESTPLAN_TRUNCATE_SIZE#|escape} </option> {/section} </select> Lista select umieszczona w kodzie nie dziala poprawnie z rozszerzeniem eAccelerator Na czystym PHP 5.2.2. dziala poprawnie Jak wyglada dokladniej problem z tą listą: po wyslaniu "onchange="this.form.submit();" strona przeladowuje się przekazuje parametr z listy do php i ustawia wartosc wybrana na liscie jako "selected". Po zaladowaniu eAccelerator'a po wyborze z listy nie ustawia wartosci wybranej w select'ie jako "selected" oraz przekazuje do php zawsze pierwszą wartość z listy... ![]() Błędów jest więcej, a to tylko przyklad... Czy ktoś mial podobne przygody z eAccelerator'em? ![]() Oto moja konfiguracja apc w php.ini : CODE apc.enabled = 1 apc.shm_segments = 1 apc.shm_size = 64 apc.optimization = 0 apc.num_files_hint = 1000 apc.ttl = 0 apc.gc_ttl = 3600 apc.cache_by_default = On apc.slam_defense = 0 apc.file_update_protection = 2 apc.enable_cli = 0 apc.stat=0 Czy to w ogóle może być wina konfiguracji? ![]() Pozdrawiam, Przemilke |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Yyyy, konfiguracja APC a eAccelerator, to przecież dwie różne sprawy... Poza tym, nie wiem, czy obie biblioteki się przypadkiem nie gryzą.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 07:02 |