![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Meczę sie od pewnego czasu z zaokrąglaniem rogów w grafice i dodawaniem obrysu. Może mi ktoś doradzić jak to zrobić? Bo siedzę nad tym od 7:00 i nic :/ Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 5 Dołączył: 15.04.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
mozgu chyba tez nie masz zaokraglonego - nie ten dzial i niespracyzowany problem
![]() Ten post edytował shine 23.03.2009, 10:46:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozgu chyba tez nie masz zaokraglonego - nie ten dzial i niespracyzowany problem A Ty jesteś ograniczony i masz klapki na oczach ![]() ![]() Słyszałeś o generowaniu i manipulowaniu grafiką, bibliotece GD, e.t.c. ? Może autor bawi się ze zmianą plików graficznych. Pomyśl idioto zanim coś głupiego napiszesz. ~kszymon0 komponenty ezComponents mają spore możliwości zabawy z grafiką. Poszukaj wśród nich takiej możliwości. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
mozgu chyba tez nie masz zaokraglonego - nie ten dzial i niespracyzowany problem ![]() Jeszcze raz taki tekst i dostaniesz moderkę. Na razie warn. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastosowałem taki kod do nałożenia przeźroczystego obrazka z ramką na 2:
Kod $a=imagecreatefromjpeg('1.jpg'); $b=imagecreatefrompng('naklad.png'); imagecopymerge($a, $b,0,0,0,0,300,300,100); imagejpeg($a,'7.jpg'); imagedestroy($a); imagedestroy($b); Ale obrazek zamiast pozostać przeźroczysty wypełnia sie na biało (jak temu zapobiec)? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
// Nie Twój pierwszy raz jak nabijasz posty, więc nie rób się taki sprawiedliwy bo też powinieneś dostać ostrzeżenie. // ~webdice Nie ma sprawy, jeśli ma Ci ulżyć to możesz mi zasadzić i ze 2 ostrzeżenia. Nabijanie postów? Proszę Cię... Jeszcze raz taki tekst i dostaniesz moderkę. Na razie warn. No i to jest moim zdaniem niesprawiedliwe. Jeden osobnik dostał warna, drugi natomiast nie. Z racji zajmowanej pozycji? Ze względu na przeszłość? Jest to troszkę nie fair. Ale obrazek zamiast pozostać przeźroczysty wypełnia sie na biało (jak temu zapobiec)? Zamiast png użyj przezroczystego gif'a. Powinno pomóc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
No i to jest moim zdaniem niesprawiedliwe. Jeden osobnik dostał warna, drugi natomiast nie. Z racji zajmowanej pozycji? Ze względu na przeszłość? Jest to troszkę nie fair. Nie zauważyłem, kto był autorem tych słów. Założyłem, że ~shine, ponieważ edytował swojego posta i myślałem, że coś usunął. A co do tego Cytat Pomyśl idioto zanim coś głupiego napiszesz. to stosuje się ta sama zasada.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 23:56 |