![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Wale z góry: Czy jest możliwość stworzenia własnego crona? bo ten webcorn mi nawala :/ Nie chce mi się kasy wydawać na server z cronem (bieda z nędzą ostatnio u mnie jest ![]() Jeśli jest taka możliwość to jak to zrobić? Z góry dziękuję za pomoc Jeśli złe tagi to przepraszam ale nie wiem do czego to dać :/ Ten post edytował Besidolites 22.03.2009, 23:09:39 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 15 Dołączył: 22.03.2009 Skąd: Bytów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę, że to Ci się przyda: http://home.agh.edu.pl/~gjn/dydaktyka/pape...n/GJN-Cron.html
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
połowy nie rozumiem ale tylko okiem rzuciłem
ale z tego wynika że jest możliwe zrobienie cron'a, tak? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 12 Dołączył: 30.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
000webhost [darmowy] - jest cron, nie testowałem, wiec nie powiem jak działa.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
000webhost?
a można ustawić by był cronem fry która jest na boo.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Jeśli zadanie cron, to np. wget, to może być dowolny URL.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
cron z sql'em nie ma nic wspólnego, więc ja widziałbym tam tylko php, na upartego mógłbyś wywołać z konsoli plik z pętlą nieskończoną która by się wywoływała co jakiś czas, taki pseudo cron. A dodam jeszcze że musiałbyś go wywołać w screenie.
-------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ewentualnie możesz zrobić coś w rodzaju crona z pomocą bazy - musisz dodawać zadania/uaktualniać daty, i przy każdym wywołaniu skryptu sprawdzić czy now > daty z bazy i jeśli tak to wykonujesz zadanie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ewentualnie możesz zrobić coś w rodzaju crona z pomocą bazy - musisz dodawać zadania/uaktualniać daty, i przy każdym wywołaniu skryptu sprawdzić czy now > daty z bazy i jeśli tak to wykonujesz zadanie. Przy dużym ruchu wywołałbyś straszne obciążenie dla serwera. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:31 |