Witam
Korzystajac z
TEJ STRONY napisalem cos takiego :
<?php
//session_register('zalogowany');
if (!isset($_SESION['zalogowany'])) {
$_SESION['zalogowany'] = 0;
}
function ShowForm ($komunikat = "")
{
echo "$komunikat<br><br>"; echo "<form action='admin.php' method=post>"; echo "Login: <input type=text name=login><br>"; echo "Haslo: <input type=text name=haslo><br>"; echo "<input type=hidden name=send value='1'>"; echo "<input type=submit value='Loguj'>"; }
if (isset($_POST['login']) && (isset($_POST['haslo']))) {
$_login = $_POST['login'];
$_passwd = $_POST['haslo'];
}
if ($_SESION['zalogowany'] != 1)
{
{
$sql = mysql_query ("SELECT * FROM users WHERE user_login = '$_login' and user_haslo = '$_passwd'") or
die ("nie znaleziono takiego usera"); {
echo "ZOSTALES POMYSLNIE ZALOGOWANY<br>"; $_SESION['zalogowany'] = 1;
}
else
{
ShowForm("PODALES ZLE DANE!");
}
}
{
ShowForm("Musza byc wypelnione oba pola !");
}
else
{
ShowForm("Aby wejsc do panelu musisz sie zalogowac...!!!!");
}
}
else
{
echo $_SESION['zalogowany']; ShowForm("Aby wejsc do panelu musisz sie zalogowac!!");
echo "Zostales pomyslnie wylogowany ! <a href='admin.pgp?wyloguj=1'>Wyloguj</a>"; }
if ($_SESION['zalogowany'] == 1)
{
//echo "<a href='zalogowany1.php'>wejdz tutaj</a>";
require_once "zalogowany1.php";
}
?>
nie do konca jest to dobrze napisane no ale dziala.
plik zalogowany1.php :
<?php
require "check.php";
echo "<center>Podaj liczbe przepracowanych dni w <b>STYCZNIU 2009</b> dla:</center><br><br>";
;
?>
a to plik check.php:
<?php
if($_SESSION["zalogowany"] != 1)
{
echo "nie masz dostępu do tej części witryny. <a href='admin.php'>Zaloguj się</a></body></html>;"; }
?>
Jesli jestem zalogowany to powinien mi wczytac plik zalogowany1.php i to mi robi ale tez wywala blad . Dlaczego tak sie dzieje?? moze mi ktos to wytlumaczyc?? bo juz nie wiem co robic i nie rozumiem tego ://
to ten blad:
"ZOSTALES POMYSLNIE ZALOGOWANY
Notice: A session had already been started - ignoring session_start() in D:\_www\rozliczenie\luty\check.php on line 4
nie masz dostępu do tej częci witryny. Zaloguj się;"