![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 2 Dołączył: 1.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ... mam kod :
[php:1:6f0aad1d96] <? $baza = mysql_connect("localhost", "root", "") or die ("Problem z połączeniem do bazy ..."); mysql_select_db ("moja") or die ("Problem z wyborem bazy ..."); $query = "SELECT test FROM haslo"; $result = mysql_query($query); $arr = mysql_fetch_array($result); if(($arr['haslo'] == 'jawor')) { print("Dobrze"); } else { print("Źle"); } ?> [/php:1:6f0aad1d96] W bazie tabela haslo posiada wartosc jawor wiec powinno w kodzie pokazac dobrze ... lecz pokazuje zle i wyswietla do tego blad ... Kod Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:appservwwwtest.php on line 8
Co tu może być źle ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapytaniem
[sql:1:0a6b7dec51]$query = "SELECT test FROM haslo";[/sql:1:0a6b7dec51] pobierasz pole test z tabeli haslo więc co znaczy Cytat W bazie tabela haslo posiada wartosc jawor
O ile ja się orientuję, to tabela może mieć nazwę (u Ciebie haslo), w tabeli sę rekordy z odpowiednimi polami, które moga zawierać wartości. Napisz co chesz osiągnąć, ale po ludzku. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2003 Skąd: Lublin city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odwolujesz sie w zapytaniu do tabeli / pola ktore nie istnieje.
Nie powinno byc: [sql:1:fef870f51d]SELECT haslo FROM test[/sql:1:fef870f51d] ![]() -------------------- (none)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 2 Dołączył: 1.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzienki dziala - pomylilem test z haslo
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:12 |