![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Chciałbym wiedzieć jak można zaszyć w stronę informacje, które są widoczne tylko dla zalogowanych użytkowników lub jakiś inny warunek. Dla przykładu: Widok dla zalogowanego Kod menu, banner, reklama, aktualnosci, posty, imie Widok zwykłego uzyszkodnika: Kod menu, aktualnosci, posty Próbowałem zwykłym if($tak == 'tak') ale nie wydaję mi sie to zbyt eleganckie i profesjonalne. Jakieś inne sposoby? Ten post edytował thomson89 21.03.2009, 15:32:29 -------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Zależy, co ta zmienna $tak miałaby przechowywać.
Zresztą, to naprawdę zależy od zastosowania; jeśli nie ma szczegółowo podzielonych pól<->uprawnienia, to wystarczy to jak najbardziej. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 29 Dołączył: 5.04.2007 Skąd: Rymanów Zdrój/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przy logowaniu dodaj sobie zmienną sesyjną:
np.
i później w pliku sprawdź:
Ten post edytował bemol 21.03.2009, 16:32:46 -------------------- Tym ludziom zaufałem i dobrze na tym wyszedłem:
kresh Darti piotrekkr Bez nich wiele bym nie zrobił. Dzięki im za to! |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A te uprawnienia? No chodzi mi o to, ze zwykły uzyszkodnik widzi stronę. Ale ja jak sie zalgouję to bym mógł widzieć id plików, edytować, dodawać itp. itd.
-------------------- Sklep
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Mam na myśli to, że mogą być poziomy użytkowników - np. moderator/admin; pierwszy widzi więcej niż zwykły użytkownik, a mniej niż admin.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Uprawnienia również, rozdziela się poprzez zwykłe ify?
-------------------- Sklep
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To ty o tym decydujesz
![]() |
|
|
![]()
|
|
Wiem że o tym decyduję, ale znam tylko ify.
A ten session to nowszy sposób? -------------------- Sklep
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu już się nie stosuje zmiennych globalnych z register_globals, a co za tym idzie stosowanie session_register, które taką zmienną rejestruje jest niepotrzebne.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 302 Pomógł: 18 Dołączył: 10.03.2008 Skąd: Dębno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj sobie do bazy z userami pole poziom a w nim np. 1 - admin, 2 - moderator, 3 - user i potem ifem sprawdzasz czy jest zalogowany i zbazy wyciagszasz jaki ma poziom, porownujesz znowu if'em i jak jest admin to pokazujesz to co ma admin
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Manual) This function has been DEPRECATED as of PHP 5.3.0 and REMOVED as of PHP 6.0.0. Relying on this feature is highly discouraged.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 302 Pomógł: 18 Dołączył: 10.03.2008 Skąd: Dębno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lepiej wyciagnąć z bazy dane i wstawić w tablice.
Oczywiscie to bedzie dzialalo jesli zrobisz tak jak pisalem w poprzednim poscie |
|
|
![]()
|
|
A o switch" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Waść słyszał? Takie if" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manualy sprawdzające tę samą zmienną są mniej czytelne...
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lepiej wyciagnąć z bazy dane i wstawić w tablice. Oczywiscie to bedzie dzialalo jesli zrobisz tak jak pisalem w poprzednim poscie Zaproś mnie na swoją stronę. Przy takim wstawianiu zmiennych bez uprzedniego filtrowania będzie tam raj . -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:39 |