![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukuję skryptu galerii (baner) który będzie zmieniał zdjęcie co parę sekund. Ważne żeby sam pobierał wszystkie zdjęcia z jednego katalogu. Niezależnie od ich nazwy. Ma ktoś coś takiego? Szukałem na forum ale bez rezultatu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 7 Dołączył: 5.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli ma to byc zmiana po stronie serwera (czyli jesli zdjecie ma sie zmieniac po przeladowaniu) mozesz uzyc funkcji glob do poprania zdjec z wybranego katalogu i uzaleznic wybranie odpowiedniego zdjecia od np. czasu lub danych zapisanych w sesji uzytkownika, ewentualnie mozesz losowac zdjecie itd...
Jesli ma sie to odbywac po stronie klienta, pobierz dane obrazow rowniez przy uzyciu glob'a i przygotuj javascript odpowiedzialny za podmiane zrodla obrazka co n sekund. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, chodzi mi o zmianę po stronie klienta. Wiem jak zrobić skrypt php odpowiedzialny za pobieranie fotek z folderu ale javascript dopiero się uczę więc proszę o bardziej szczegółową pomoc.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Przenoszę, proszę starać się dobierać lepiej fora
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 7 Dołączył: 5.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za uruchamianie konkretnej funkcji co okreslony czas odpowiada setInterval. Funkcja uruchamiana powinna podmieniac atrybut src obrazka - wiecej znajdziesz np. tu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.06.2025 - 00:51 |