![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 1 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam i o rade pytam (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Nie mam pojęcia o co biega z foreach() - tzn nie wykonuje mi się w skrypcie, mam Wamp Serwer v2 (ale nie pamiętam dokładnie), o specyfikacji: APACHE 2.2.4, PHP 5.2.2 and PECL, MYSQL 5.0.37 PHPMYADMIN 2.10.1, SQLITEMANAGER 1.2.0 i podczas robienia skryptu wywala mi błąd przy: Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Empty regular expression in C:\wamp\www\rap\index.php on line 29 Warning: array_pop() [function.array-pop]: The argument should be an array in C:\wamp\www\rap\index.php on line 30 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in C:\wamp\www\rap\index.php on line 32 I tutaj jestem bezradny bo nie wiem o co chodzi, w preg_match - ro rozumie że albo występuje wartośc pusta albo biały znak. array_pop - coś z argumentem (domyślam się że chodzi o tablice). ale w przypadku foreach() to już nie kumam o to linie od 29-32: Kod preg_match_all($LinkRegExp, $Data, $Results);
$Results = array_pop($Results); foreach($Results as $Key => $Row) { Ten post edytował xajart 20.03.2009, 15:28:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 326 Pomógł: 121 Dołączył: 23.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz dokladnie napisane, ze zmienna $LinkRegExp jest pusta. To nie wina foreach. Twoj skrypt jednak powinien przewidywac, ze nie dopasujesz wyrazenia regularnego do ciagu a nie zakladac, ze zawsze tak bedzie
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:53 |