![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
Otóż ma dziwny problem z pobieraniem pliku w IE7 i Opera 9.02 (inne nie testowane) - ma to miejsce na komputerze mojego szefa więc nie bardzo ma jak to dokładnie przetestować. Otóż skrypt generuje plik PDF, i przychodzi to jego pobrania - na wszystkich komputerach i przeglądarkach z którymi miałem do czynienia nie było z tym problemu, oprócz tych na komputerku szefa. Myślałem że źle wysyłam header() 'ki, pogrzebałem w sieci itp, ale rozwiązania brak - przynajmniej działającego. Tak sobie pomyślałem że może to wina jakiejś gówni..j wtyczki do przeglądarki, bo zamiast wyskakiwać okienko gdzie zapisać plik - plik jest pobierany i z automatu otwierany, w dziwnym małym okienku: ![]() Wygląda na starszą wersję Adobe Readera - ale którą ? Pobrał bym toi u siebie potestował. A może jest jakiś specjalny hack na wymuszanie pobierania plików dla Operki ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pobaw sie naglowkiem Content-Disposition
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak się składa że już jest:
header('Content-Disposition: attachment; filename="nazwa_pliku_.pdf"'); Może podkreślę że wszystko jest tak jak być powinno zgodnie z 10 przykazaniami i koranem, ale na sprzęcie szefa ni chuchu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Miałem podobny problem - rozwiązanie u mnie to:
O dziwo zamiana ostatnich dwóch linii na die( $sTmp ); nie działała poprawnie. Może pomoże i u Ciebie. pozdr. Łukasz |
|
|
![]()
|
|
Dzięki wszystkim za pomoc. W sumie wykombinowałem to jeszcze inaczej.
Z przyczyn niezależnych od mojego widzimisię byłem zmuszony umieścić stronę która robi refresh z headerka do skryptu pobierającego plik (czyli tego o czym tutaj mówiono) wewnątrz <iframe> (o czym niestety nie wspomniałem), wiem wiem - kto używa iframe sam sobie szkodzi, ale po pierwsze - google nie powinien indeksować tego pliku pdf, a jak już to i tak by to w niczym nie przeszkadzało a skrypt niestety musiał być w innej części internetu. W każdym razie na Gecko - OK, Webkit a'la Google - też OK, Trident kulał jak zwykle ale u mnie chodziło, generalnie każdy silnik który testuje u siebie chodził i wyskakiwało okienko z pobieraniem pliku ( no może z wyjąkiem Srware/Chrome który od razu minimalizuje) - ale do czego zmierzam ? Otóż z pomocą przyszedł <javascript> - zrezygnowałem z refresha w headerku i wrzuciłem refresha do scriptu: a że wymuszam podmianę "top"a to i wymuszam pobranie pliku bez względu na <iframe> - w każdym razie tak się dzieje. Dziwny jest ten świat - nie ma co ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Przenoszę z działu Hydepark.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 5 Dołączył: 8.07.2004 Skąd: gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro na innych działało to może podejdź do tego z innej strony sprawdź wersje acrobat reader'a bo prawdopodobnie to jest wina...
-------------------- Sygnaturkę ukradli
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 00:21 |