![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 6 Dołączył: 11.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Na pewnej stronie mam 4 formularze i muszę je zblokować, bo akcję w nich wykonywane, nie mogą się powtarzać. Napisałem obecny kod:
Odpowiednio pobiera mu nazwę formularza, ale jak pobrać nazwę z inputa, który jest Submi'em? Tylko nazwę :-) Abym jak widać w dalszej części kodu mógł mu nadać atrybut disabled. Pozdrawiam, Largo |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nazwę w sensie name? :
Kod cos = ref_do_elementu.name; //np. //JS: alert(document.getElementById('test').name); //HTML <input type="submit" id="test" name="test" value="name"> Mam nadzieję, że sobie poradzisz ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 6 Dołączył: 11.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj,
Hehe, nie ma mowy o ID, bo ID musi być unikalne. Tu chodzi o pobranie tylko name, gdzie input type == submit :-) W sumie będzie ich 5, ale każdy z inną nazwą i to będzie się odwoływać do odpowiedniego formularza. Dlatego potrzebuje jedynie jak pobrać nazwę name z inputów o type submit. Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod var i, names = new Array(); var x = document.getElementsByTagName('input'); for(i in x) // lub jak wolisz for(i=0;i<x.length; i++) if(x[i].type == "submit") names[names.length] = x[i].name; alert(names); ? Chyba, że znowu nie zrozumiałem ![]() --Edit-- literówka Ten post edytował kamil4u 19.03.2009, 16:57:53 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Coś mi nie działa poprawnie :-) Przykład mogę Ci na PW wysłać o co mi dokładnie chodzi. Pozdrawiam! Ten post edytował Largo 19.03.2009, 17:45:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:24 |