![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 4 Dołączył: 13.01.2004 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, wrzuciłem sobie na serwis shoutbox-a - made in garaż, ogólnie wszystko pięknie i ładnie ale z pobieraniem wiadomości co 10 sekund - ładnie obciąża serwer i generuje spory ruch (spory biorąc pod uwagę resztę strony)
na razie zrobiłem coś takiego w sesji trzymam czas ostatniego odświeżenia i jeśli nie ma nowych danych serwuje "pustego xml-a"
i wszystko działa ok - tylko że nadal sporo pobiera danych nawet bez faktycznych wpisów (z nagłówkami, etc) pytanie brzmi co zrobić by ajax ignorował i nie wyrzucał błędu jeśli plik z xml-em jest pusty (po prostu przy wykryciu braku nowych rekordów - dodałem die(); - żadnych nagłówków, nic) ale firefox przy każdym odświeżeniu wyrzuca błąd (w konsoli błędów): "nie znaleziono elementu" wraz z linkiem do pliku - który serwuje pusty. da się to jakoś obejść? pozdrawiam. Ten post edytował ChrisB 19.03.2009, 16:19:47 -------------------- gragieldowa.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:24 |