![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy biblioteki GD nei odnoszą się tylko do przetwarzania zewnętrznych plików graficznych?
Czy do narysowania okręgu, lini potrzeba tych bibiotek? Czy mógłbym prosić o jakiś kompletny przykład jak narysować np. linię, okrąg? W manualu nie znalazłem nic o rysowaniu zwykłych kresek, w innej książce natomiast odnalazłem coś takiego: ImageLine Na rysunku $im rysuje linię od $x1, $y1 do $x2, $y2 (lewy górny róg to 0,0) o kolorze $col. Patrz również: ImageCreate() i ImageColorAllocate(). int imageline (int im, int x1, int y1, int x2, int y2, int col) NA RYSUNKU! czyli nie można sobie rysować od tak ? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Czy biblioteki GD nei odnoszą się tylko do przetwarzania zewnętrznych plików graficznych?
Nie Cytat Czy do narysowania okręgu, lini potrzeba tych bibiotek?
Tak Cytat Czy mógłbym prosić o jakiś kompletny przykład jak narysować np. linię, okrąg? W manualu nie znalazłem nic o rysowaniu zwykłych kresek
źle szukałeś: [manual:587fd5feaf]imageline()[/manual:587fd5feaf], [manual:587fd5feaf]imageellipse()[/manual:587fd5feaf] Cytat , w innej książce natomiast odnalazłem coś takiego:
ImageLine Na rysunku $im rysuje linię od $x1, $y1 do $x2, $y2 (lewy górny róg to 0,0) o kolorze $col. Patrz również: ImageCreate() i ImageColorAllocate(). int imageline (int im, int x1, int y1, int x2, int y2, int col) NA RYSUNKU! czyli nie można sobie rysować od tak ? ![]() Można, trzeba tylko sobie najpierw stworzyć rysunek funkcją imagecreate(); Patrzyłeś tam, gdzie pogrubiłem? -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 16:13 |