![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzień dobry,
problem mam. Otóż mam mikrofon, serwer i na tym serwerze stronę w php. Potrzebuję nagrać próbkę dźwięku (44100 Hz, mono) w ten sposób, żeby cała procedura nagrywania wymagała dwóch kliknięć myszą: kilk->nagrywanie audio->klik->zapis pliku na serwer. Niestety o co bym gugla nie pytał to za każdym razem chce mi wcisnąć oprogramowanie za 300 dolarów albo namówić na nagrywanie jakichś streamów z winampa. Gdzie można znaleźć informacje na temat nagrywania plików audio w sposób opisany wyżej lub podobny? Da się to w ogóle w PHPie ogarnąć czy muszę w jakiejś javie zacząć dłubać? I kto wymyślił ograniczenie do minimum 4 liter w słowie w szukajce forumowej? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A mikrofon podłączony do serwera, czy jak...? Bo jakoś nie mogę wywnioskować, co chcesz zrobić...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chodzi ci o to żeby twoja strona mogła nagrać plik dźwiękowy od użytkownika i zapisać go na serwerze, to beż flasha się nie obejdzie, AFAIK.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@erix:
Użytkownik loguje się z zewnątrz i ma wysłać próbkę dźwięku. W tej chwili musi na swoim sprzęcie się nagrać nie zapominając o odpowiednich ustawieniach nagrywania, zapisać plik i dopiero wysłac na serwer. Chodzi o to, żeby całą tą procedurę zautomatyzować i maksymalnie użytkownikowi uprościć. @bregovic: Ok, dzięki. W takim razie idę sobie guglać dalej. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:32 |