![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Uzywajac crona wywoluje skrypt co jakis czas. Dlugosc dzialania skryptu jest nie do przewidzenia, zalezy to od ilosci nowych danych, ktore musi pobrac i przerobic. W jaki sposob moge sprawdzic czy po poprzednim wywolaniu skryptu zakonczyl on swoje dzialanie, jezeli nie to zeby przestal sie wykonywac. Albo zeby po zakonczeniu dzialania sam wywolal sie jeszcze raz. Z gory dzieki za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli zależy od ilości nowych danych, to możesz sprawdzać co zostało już przetworzone a dokładniej czy zostały przetworzone wszystkie nowe dane które powstały przed uruchomieniem skryptu...
-------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Najprostsza metoda
Na poczatku uruchamiania skryptu sprawdzasz czy jest plik JA_TU_PRACUJE.txt Jeżeli go nie ma to tworzysz i skrypt dziala dalej. Jezeli jest to zatrzymujesz skrypt. Na koncu wykonywania skryptu usuwasz ten plik. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki.
Niby takie proste ale nie wpadlbym na to z tym plikiem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 07:59 |