![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
symfony 1.2 w wygenerowanych przez admin-generatora formularzach brakowało mi kilku tłumaczeń. Wpisałem je do pliku messages.pl.xml i większość się ładnie przetłumaczyła poza: "is empty, yes or no, yes, no, from, to" podobnie w formatce do logowania - wszystko się tłumaczy poza "sign in". Czyściłem cache, przeładowywałem przeglądarkę - wygląda na to, że nie kojarzy tych słów z tym co mam w pliku xml. Miał ktoś może podobny problem i wie jak sobie z tym poradzić? Pozdrawiam M. W pliku plugins\sfGuardPlugin\modules\sfGuardAuth\templates\signinSuccess.php znalazłem: Kod <form action="<?php echo url_for('@sf_guard_signin') ?>" method="post"> <table> <?php echo $form ?> </table> <input type="submit" value="sign in" /> </form> czyli pewnie nie obejmuje "sign in" tłumaczenie skoro jest już w takiej formie wygenerowane. Reszta pól tłumaczy się ładnie. Jeszcze udało mi się znaleźć 'yes or no' w pliku sym\plugins\sfGuardPlugin\lib\filter\base\BasesfGuardUserFormFilter.class.php i tam sobie przetłumaczyłem na polski. Niestety 'is empty', 'from' i 'to' nigdzie znaleźć nie mogę ![]() Ten post edytował mareckyy 23.03.2009, 09:03:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
znalazłem
w pliku lib/forms/sfGuardUserFormFilter.class.php Kod $this->widgetSchema['created_at']= new sfWidgetFormFilterDate(array('from_date' => new sfWidgetFormDate(), 'to_date' => new sfWidgetFormDate(), 'with_empty' => true, 'empty_label'=>'etykieta zamiast is empty', 'template'=>'od %from_date% do %to_date%' )); Cytat Jeszcze udało mi się znaleźć 'yes or no' w pliku sym\plugins\sfGuardPlugin\lib\filter\base\BasesfGuardUserFormFilter.class.php i tam sobie przetłumaczyłem na polski. jeśli dobrze zrozumiałem to zrobiłeś źle zmodyfikowałeś bazową klasę - jak wywołasz symfony propel:build to stracisz to co napisałeś Dlatego nie powinno się modyfikować tego pliku tylko nadpisywać metody w pliku sfGuardUserFormFilter.class.php nikt przypadkiem nie wie jak zmodyfikować napis "Choose an action" ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:03 |