![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2002 Skąd: Pruszków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Przeszukałem forum ale niestety nie znalazłem rozwiązania w 100% satysfakcjonującego mnie. Próbowałem samemu modyfikować "regułki" ale z opłakanym efektem. Chciałbym zrobić bardzo łatwą zmianę szablonu strony www. W html-u szablonu daje tagi ####menu#### oraz ####tresc#### gdzie za pomocą php podstawiam właściwy fragment html i strona wyświetla ale ... tu własnie jest problem. otóż szablon wgrany jest do katalogu szablon wraz z katalogami na pliki graficzne. ale strona jest includowana ze strony głównej. i w html-u już nie zgadzają się odwołania do katalogów z grafiką. dlatego chciałbym zbudować w htaccess takie regułki które: wszystkie pliki strony o rozszerzeniu (png|gif|jpg|bmp|swf|js) przekierowały przeglądarkę do nastepnego katalogu szablon natomiast odwołania html były kierowane do p-liku index.php próbowałem tak Kod Options +FollowSymlinks RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/szablon/ RewriteRule ^(.*)$ /szablon/$1 [L] RewriteRule ^(.*)\.html$ ./index.php?$1 [L] ale niestety pliki *.html także przenoszą mnie do katalogu szablon. za pomoc bardzo wszystkim z góry dziękuję. -------------------- Centrale telefoniczne VOIP - www.astrocom.pl
VOIP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:18 |