![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cześć. Mam zrobioną stronę w HTML, lecz kiedy wrzucę ją na serwer ( obojętnie jaki ), to kiedy jakiś user wejdzie i weźmie prawy oraz "Pokaż źródło strony", to pokaże mu się kod nad którym pracowałem, i może go skopiować. Jak zrobić, aby tego nie było widać, hm?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ukrywanie kodu strony to walka z wiatrakami - zawsze znajdzie się sposób na skopiowanie. Na mój gust nic nie rób. Dopóki nie ma zabezpieczeń, to nikt normalny nawet nie pomyśli o kopiowaniu
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 2 Dołączył: 16.11.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie dasz rady tego ukryć, co innego skrypty php, java skrypt też widać ponieważ twój komputer musi je odczytać i odpowiednio zinterpretować, skypt php wykonywany jest na serwerze.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A można z HTML przekonwertować do PHP?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 34 Dołączył: 7.12.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zasada jest prosta
![]() PHP jest przetwarzane na serwerze, a pozniej zwracany jest kod HTML (lub wstawiany w elemenyty HTML), takze tez nie da sie ukryc danych. Teoretycznie tresc (np tresc artykulow) mozesz wyswietlac przy pomocy JS... ale HTMLa nie ukryjesz ![]() Pzdr |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 2 Dołączył: 18.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale i tak w efekcie chyba coś chcesz wyświetlić na stronie = HTML....są jakieś generatory które usuwają spacje, dodaję śmieci...ale po co...żaden onet czy google swojego kodu html i js nie ukrywa...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 12 Dołączył: 16.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, ale możesz zamienić cały kod HTML na bezsensowne znaczki. Na przykład każdy znak zamieniasz na jego kolejny w kolejce. Umożliwia to program HTML Cipher. Może ci zakodować całą stroną na coś takiego, a podczas ładowania strony zamieni on wszystko z powrotem na normalny kod, mimo że w źródle będzie jakieś niewiadomo co.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Asmox, jest ten program możliwy do pobrania na internecie, legalnie?
Znalazłem ten program, wszystko działa, dzięki Asmox za pomoc, /klozet. Ten post edytował Anonim$$ 18.03.2009, 20:31:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 34 Dołączył: 7.12.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja używając firebuga i tak widze caly kod strony jak na dloni
![]() ![]() Tak jak napisałem wcześniej... nie ukryjesz rzeczy, ktore maja byc wyswietlone ![]() Pzdr |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 17:42 |