![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 3 Dołączył: 15.10.2008 Skąd: Internet Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do zamknięcia, problem rozwiązany.
Pozdrawiam, Desavil Ten post edytował desavil 21.03.2009, 13:44:17 -------------------- "Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi."
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" :) Dzięki! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 34 Dołączył: 7.12.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze... ortografia
![]() ![]() ![]() A jeżeli chodzi o problem. To zanim dodasz do bazy serwer najpierw sprawdz czy w bazie jest juz wpisany serwer o podanej nazwie... Jezeli tak zwroc jakis komunikat, jezeli nie -> dodaj serwer Poza tym (moze ja sie nie znam, jakby co poprawcie mnie...) Po co w paragrafie masz body? chodzi mi o fragment Sprawdzanie serwerow Pozdro Ten post edytował zelu 18.03.2009, 17:38:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 339 Pomógł: 3 Dołączył: 15.10.2008 Skąd: Internet Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale te serwery będą dodawać moglu urzytkownicy więc jak będą mogli sprawdzić w bazie, a pozatym będą mogli spamować w tedy tym samym serwerem. Mógłbyś to napisać w kodzie taką blokade, że jeden serwer o jednym IP morze być w bazie, ale o różnym porcie czyli, że np ktoś doda:
serwer.no-ip.org port 7171 - to przyjmie serwer.no-ip.org port 7171 - drógi raz nie przyjmie serwer.no-ip.org port 7272 - to przyjmie Ten post edytował desavil 18.03.2009, 17:43:46 -------------------- "Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi."
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 34 Dołączył: 7.12.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale skrypty piszesz Ty tak?
![]() Wiec w skrypcie, w ktorym dodajesz serwer do bazy (insert into...) zanim wywolasz dodanie (insert into...) sprawdzasz czy dany serwer jest w bazie (select * from tabela where nazwa_serwera = $_POST['nazwa_serwera']). nazwy i zmienne wziete z glowy ![]() Pozdro |
|
|
![]()
|
|
Napisz mi to w tym kodzie proszę. Nie ja tego nie piszę ktoś mi to napisał.
-------------------- "Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi."
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Tak znowu proszę o gotowca poniewż Dla Was to minuta a dla mnie wieki.
-------------------- "Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 23:02 |