![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2007 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć która z tych aplikacji lepiej się nadaje do tworzenia grafiki na strony www. Fireworks jest reklamowany przez Adobe jako aplikacja stworzona w tym celu, ale wiem, że sporo osób używa do tego Photoshop'a. Pytam się ponieważ będę kupować, tylko jeszcze nie wiem która z tych aplikacji. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oba są dobre, i Adobe rozwija je dlatego, że Fireworks był produktem Macromedii, a Adobe przejeło Macromedię. Fireworks jest raczej stworzony do zastosowań www, ale photoshop jest większy i popularniejszy. Ja bym najpierw przetestował oba (nie wiem, czy są jakieś triale) i zdecydował, który bardziej mi odpowiada.
PS. Nie bierz mojego zdania do końca na poważnie, bo nie jestem grafikiem -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
Z tego co pamietam to fireworks ma fajniejsze narzedzie do cięcia grafiki, acz photoshop radzi sobie niezgorzej
![]() btw. ja tez nie grafik |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Jeśli chodzi o możliwości, to z tego, co kiedyś, kiedyś się bawiłem, to Fireworks jest dużo uboższy w możliwości. Poza tym, standardem w grafice również dla Sieci jest raczej Photoshop; zawsze do cięcia dostaniesz .psd, a nie (o ile pamiętam) .png z warstwami.
IMHO daj sobie spokój z Fireworksem, zainwestuj w PS-a; szybciej się zwróci i porobisz o niebo więcej niż tylko grafika do Sieci. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2007 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to chyba jednak dołożę do PS, tym bardziej, że go znam (może nie doskonale, ale coś tam o nim wiem). Z Fireworks'em nigdy nie miałem do czynienia, ale kusił mnie niższą ceną i opisem, że niby lepiej nadaje się do stron www. Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 00:34 |