![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 12 Dołączył: 13.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam taki oto skrypcik
w pliku stronka.php taki oto fragment:
Dalej plik .js (struktura niektórym na pewno będzie znajoma):
teraz w pliku Apolec_znajomego.php mam <input type="submit" name="polec" value="zatwierdź"> i mi cholera nie działa (po prostu jest nieaktywny). Robiłem dwa motywy. Dałem w pliku strona.php jeden główny formularz i nie czyta mi tego submita. Walnąłem też w pliku Apolec_znajomego.php osobny przycisk ale też nie działa :/. Może ktoś coś doradzić ![]() Ten post edytował michal_robak 18.03.2009, 09:23:18 -------------------- do wszystkiego trzeba podejść z głową a problem sam się rozwiąże
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 6 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wklej prosze cały kod z pliku Apolec_znajomego.php...
-------------------- App 4 You - Aplikacje internetowe
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Kod .getElementById("txtHint").innerHTML=xmlHttp.responseText Nie masz tu błędu...? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 12 Dołączył: 13.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
błędu nie powinno być ponieważ jest to brane ze jakieś przykładowej stronki na temat ajaxa
chciałem tego uniknąć ale prosze:
cały kod wyświela poprawnie tylko nie pobiera tego przycisku Ten post edytował michal_robak 18.03.2009, 11:35:58 -------------------- do wszystkiego trzeba podejść z głową a problem sam się rozwiąże
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 6 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, nadal nigdzie nie widze wywoływanej funkcji polec_znajomego()...
Proponuje coś takiego zmienić w linii 45 pliku Apolec_znajomego.php:
|
|
|
![]()
|
|
a cholera no nie dałem tej rzeczy bo jakoś o niej zapomnialem
![]() czyli w tym pliku odwołuje się do tej funkcji w której pobieram wyniki na podstawie pola imi i nazwisko. Wyniki się wyświetlają poprawnie. Tylko nei działa mi ten przycisk SUBMIT tak jakby on forma nie widział Ten post edytował michal_robak 18.03.2009, 13:57:36 -------------------- do wszystkiego trzeba podejść z głową a problem sam się rozwiąże
|
|
|
![]()
|
|
Powiem szczerze że ja też forma nie widze:)
Zapewne masz go gdzieś w innym pliku, dlatego prosiłbym o wrzucenie również jego kodu:) -------------------- App 4 You - Aplikacje internetowe
|
|
|
![]()
|
|
heheh proście a będzie wam dane
![]() ... ...
no teraz chiba juz nie ma się do czego przyczepić ![]() Ten post edytował michal_robak 18.03.2009, 14:37:00 -------------------- do wszystkiego trzeba podejść z głową a problem sam się rozwiąże
|
|
|
![]()
|
|
No niestety musze się przyczepić:)
Konkretnie do tego:
Powinno być :
jeśli chcesz żeby formularz się wysłał po klilnięciu:) -------------------- App 4 You - Aplikacje internetowe
|
|
|
![]()
|
|
ale ale to nie tak ma działać ....
pkt 1 primo .... wpisuje w formularzu imię oraz nazwisko pkt 2 primo ... klikam w przycisk:
który spowoduje mi dynamiczne wyświetlenie się części danych pobranych z pliku Apolec_znajomego.php (plik wyświetla dane + końcowy przycisk) pkt 3. prmio ultimo ... po kliknięciu w przycisk
formularz ma się przeładować pobierając zaznaczone dane lecz niestety się nie klika :/ Ten post edytował michal_robak 18.03.2009, 15:36:40 -------------------- do wszystkiego trzeba podejść z głową a problem sam się rozwiąże
|
|
|
![]()
|
|
To rzuć może całość wygenerowanej przez przegladarkę strony, albo najlepiej podaj link gdzie można to sobie obejrzeć.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
jeśli można się czepić 1 pliku :
nie dajesz wszędzie ; .getElementById("txtHint").innerHTML=xmlHttp.responseText prze . powinno być chyba document , no i na końcu ; ![]() |
|
|
![]()
|
|
problem pierwszy
nie moge podać linku ponieważ znajduje się to na pewnym portalu który zostanie wzbogacony o tę opcję lecz nie chce mi działać jak na złość. problem drugi skrypt generowany jest automatycznie i ni jak idzie sprawdzić jego podgląd COŚ NOWEGO sprawdziłem teraz tą stronkę w IE i co prosze stronka się przeładowuje po kliknięciu w przycisk a testowałem w Operze i nie działa ![]() -------------------- do wszystkiego trzeba podejść z głową a problem sam się rozwiąże
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A co jest w konsoli błędów?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
problem pierwszy nie moge podać linku ponieważ znajduje się to na pewnym portalu który zostanie wzbogacony o tę opcję lecz nie chce mi działać jak na złość. problem drugi skrypt generowany jest automatycznie i ni jak idzie sprawdzić jego podgląd COŚ NOWEGO sprawdziłem teraz tą stronkę w IE i co prosze stronka się przeładowuje po kliknięciu w przycisk a testowałem w Operze i nie działa ![]() A pod FF sprawdzales? -------------------- App 4 You - Aplikacje internetowe
|
|
|
![]()
|
|
no właśnie sprawdziłem i mi krzyczy że coś form jest źle domknięty bo był pomiędzy między <table> a <tr> wiec wrzuciłem go przed <table> i działa ... a łyżka na to niemożliwe <glupek>
-------------------- do wszystkiego trzeba podejść z głową a problem sam się rozwiąże
|
|
|
![]()
|
|
Na przyszłość zaczynaj sprawdzanie od FF a nie od Opery:)
|
|
|
![]()
|
|
niom bedę musiał częściej zaglądać do FF. Dzięki za pomoc <peace>. BTW nie cierpie IE ani FF ze względu na to że w porównaniu z operą są znaaaaaaaaaaacznie wolniejsze. A Opera śmiga jak bum cyk cyk lecz mało kto jej używa i niekiedy o tym zapominam i wówczas wychodzą takie krzaczki
![]() -------------------- do wszystkiego trzeba podejść z głową a problem sam się rozwiąże
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:29 |