![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć:)
Niedawno o to pytałem, ale chciałbym jeszcze dopytać i sprecyzować:) Jakie języki nadają się do pisania gier mmorpg, w które otwierają się w przeglądarkach internetowych? Chodzi mi o takie, których nie trzeba uruchamiać jako program na komputerze, jedynie w przeglądarce... coś takiego jak seafight (www.seafight.pl), albo mniej skomplikowane takie jak na www.kurnik.pl 1) Pytałem już tu o grę seafight i dowiedziałem się, że może być flash z action script... może coś jeszcze? 2) Do gier kurniko-podobnych Java z pewnością się nada tak jak w kurniku, choć w tym przypadku użytkownik musi mieć zainstalowaną Jave. Czy te z kurnika to tylko Java czy coś jeszcze? Jakie inne języki nadają się do tego? Czy PHP z java script do podobnych jak na kurniku byłby odpowiedni? 3) Czy znajomość C++ wogóle przyda się tu do czegoś? Jest jakiś sposób by wstawić grę napisaną w C++, żeby uruchamiała się w przeglądarce? Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi, Tomek |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 15:07 |