![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak w temacie czy pomógł by ktoś w przekonwertowaniu bazy danych MySql zakupiłem sobie serwer i chcę przenieść się z darmowego ponieważ mam już dosyć wolnego chodzenia strony ciągłych komunikatów o problemie z połączeniem się z bazą i reklam... Niestety polskie znaki mi uciekły.
Pomoże ktoś? Z góry bardzo dziękuje. Dodam iż próbowałem sam ale coś nie idzie używałem gżegżółki i innych:( Ten post edytował KotekMK 17.03.2009, 15:32:46 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 34 Dołączył: 7.12.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A masz ustawione mysql_query("SET NAMES 'kodowanie'"); zaraz po polaczeniu z baza?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mogę poprosić troszkę jaśniej?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 34 Dołączył: 7.12.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy zaraz po mysql_connect(...); masz mysql_query("SET NAMES 'kodowanie'");, gdzie za kodowanie wstawiasz rodzaj kodowania jaki masz w bazie.
|
|
|
![]()
|
|
A gdzie tego mam szukać? po połączeniu z nową baza czy stara? ja nie wiem jestem całkiem zielony ktoś mi na innym forum powiedział że niby to nic trudnego ale powiedział ze nie ma czasu mi pomóc... to moja pierwsza strona tak rozbudowana przedtem korzystałem tylko z czystego html nie mając pojęcia o istnieniu MySql dlatego szukam pomocy
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem, co tam masz na swoim serwerze ale sparafrazuję to, co kolega zelu napisał z racji tego, że dalej nie wiesz, o co biega:
Musisz znaleźć miejsce (plik php), w którym Twoja strona łączy się z bazą danych. Będzie tam najprawdopodobniej coś mniej więcej takiego:
Możliwe, że to rozwiąże problem, ale niekoniecznie, bo jego źródła mogą być rozmaite. |
|
|
![]()
|
|
Ok dzięki poszukam jak coś to jeszcze się odezwę. Kazali mi prze konwertować bazę danych ale zobaczymy to.
Nic to nie dało.... nawet jak usunąłem zawartość pliku tego to nic się nie zmienia. To jak pomoże ktoś w przeniesieniu strony:) zależy mi bardzo na tym ponieważ ten darmowy serwer chodzi tak ze głowa mała właśnie potrzebuje nr telefonu do osoby z strony i wcale nie mogę się na nią dostać. Ten post edytował KotekMK 18.03.2009, 09:58:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:51 |