![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 3 Dołączył: 25.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
potrzebuje stworzyć w bazie postgres`owej tabele w ktorej jedna z kolumn będzie binar`na (chyba tak to się nazywa). Chodzi mi o coś takiego:
a głównie o tą linie:
siedziałem wczoraj cały dzień, ale nic nie znalazłem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale po co binarnie przechowywać hasło?
Wykorzystuję tylko MySQLa, ale nigdy nie tworzę żadnych binarnych pól. Ten post edytował Mephistofeles 16.03.2009, 16:59:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 3 Dołączył: 25.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kombinuje z pure-ftpd i niestety hasło musi być w takiej postaci inaczej serwer nie przyjmuje hasła.
Na mysql działa, ale też pod warunkiem że że hasło jest "binary". To jak ktoś wie jak to zrobić w postgres`ie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Acha... ale to nie jest rozwiązanie problemu.
Szkoda że nie przeczytałeś dokładnie co napisałem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Gdybyś pokopał, co to jest bytea, to byś znalazł: http://www.postgresql.org/docs/7.2/static/...ype-binary.html
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
To jak ma ktoś pomysł/wie jak taką tabele utworzyć??
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Developerzy Postów: 521 Pomógł: 13 Dołączył: 2.04.2004 Skąd: 52°24' N 16°56' E Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuję zamienić pure-ftpd na proftpd, który posiada odpowiednie opcje, by podać zaszyfrowane hasło
![]() ![]() -------------------- Środowisko: Gentoo 2008.0 | Apache | PHP5 | PostgreSQL | MySQL | Postfix
Workstation: Gentoo 2008.0 | Firefox Thomas Alva Edison: "Aby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu ..." Odpowiedź na każde pytanie typu "Jak ...": "Nie da się, to nie PostgreSQL" |
|
|
![]()
|
|
Proponuję zamienić pure-ftpd na proftpd, który posiada odpowiednie opcje, by podać zaszyfrowane hasło ![]() ![]() Jeśli chodzi o przechowywanie haseł to pure-ftpd i proftpd ma takie same możliwości (md5 i inne). Chyba że mówisz o czymś innym. |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Developerzy Postów: 521 Pomógł: 13 Dołączył: 2.04.2004 Skąd: 52°24' N 16°56' E Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie znam pure-ftpd, więc trudno mi powiedzieć, jakie ma możliwości. Wiem za to, jakie możliwości posiada proftpd. Poza tym erix podał Tobie informację, czego powinieneś poszukać. Widać nie umiesz czytać ze zrozumieniem, więc kliknij tutaj. Następnie pomyśl, co masz źle w swoim zapytaniu i je popraw ...
-------------------- Środowisko: Gentoo 2008.0 | Apache | PHP5 | PostgreSQL | MySQL | Postfix
Workstation: Gentoo 2008.0 | Firefox Thomas Alva Edison: "Aby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu ..." Odpowiedź na każde pytanie typu "Jak ...": "Nie da się, to nie PostgreSQL" |
|
|
![]()
|
|
Nie znam pure-ftpd, więc trudno mi powiedzieć, jakie ma możliwości. Wiem za to, jakie możliwości posiada proftpd. Poza tym erix podał Tobie informację, czego powinieneś poszukać. Widać nie umiesz czytać ze zrozumieniem, więc kliknij tutaj. Następnie pomyśl, co masz źle w swoim zapytaniu i je popraw ... I tu się akurat bardzo mylisz, bo umiem czytać ze zrozumieniem czego nie można powiedzieć o tobie i twoich wypowiedziach nie na temat. A ocenienie. który program jest lepszy nie mając z nim styczności pozostawię bez komentarza. Na szczęście poradziłem sobie z problemem, a rozwiązanie niewiele miało wspólnego z http://www.postgresql.org/docs/8.3/interac...ype-binary.html Więc temat można zamknąć. |
|
|
![]() ![]()
|
|
Po pierwsze pytałeś, jak utworzyć pole binarne, a jakoś nigdzie nie widzę byś zmienił pytanie: czego szukasz lub co Tobie nie działa
![]() ![]() ![]() -------------------- Środowisko: Gentoo 2008.0 | Apache | PHP5 | PostgreSQL | MySQL | Postfix
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 05:00 |