![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam sobie tablicę wielowymiarową (struktura dowolna, może sie zmieniać za każdym razem), którą chcę zapisać do pliku CSV. Przykładowy plik XML (bo to z tegio jest tworzona zagnieżdzona tablica): <zlecenie> <poz> <nazwa>Nazwa</nazwa> <adres> <ulica>Dolna</ulica> <miasto>Wies</miasto> </adres> <adres> <ulica>Inna</ulica> <miasto>Miasto</miasto> </adres> <produkt>Rodzynki</produkt> <pozycje> <r>Rodzaj 1</r> <r>Rodzaj 2</r> </pozycje> </poz> </zlecenie> czyli powstaje tablica typu: $tablica['zlecenie'][0]['poz'][0]['nazwa']='Nazwa' $tablica['zlecenie'][0]['poz'][0]['adres'][0]['ulica']='Dolna' $tablica['zlecenie'][0]['poz'][0]['adres'][0]['miasto']='Wies' $tablica['zlecenie'][0]['poz'][0]['adres'][1]['ulica']='Inna' $tablica['zlecenie'][0]['poz'][0]['adres'][1]['miasto']='Miasto' $tablica['zlecenie'][0]['poz'][0]['Produkt']='Rodzynki' $tablica['zlecenie'][0]['poz'][0]['pozycje'][0]['r']='Rodzaj 1' $tablica['zlecenie'][0]['poz'][0]['pozycje'][1]['r']='Rodzaj 2' itd dla calego pliku xml.. Efekt jaki potrzebuję uzyskać to spłaszczenie tej tablicy w taki sposób, jakby każdy powielony element który jest tablicą (tutaj: adres i pozycje) stanowił joina w sqlu - nie wiem jak to obrazowo opisać;) W powyższym wypadku: 2 tablice po 2 różne elementy = 4 rekordy. Po prostu cała tablica powinna być zobrazowana w postaci płaskiego pliku, przypominającego CSV. Przykład, dla powyższego: Nazwa, Dolna, Wies, Rodzynki, Rodzaj 1 Nazwa, Inna, Miasto Rodzynki, Rodzaj 1 Nazwa, Dolna, Wies, Rodzynki, Rodzaj 2 Nazwa, Inna, Miasto Rodzynki, Rodzaj 2 Problem pojawia się przy: a) obliczeniu ile rekordów powinno być ![]() c) wyswietleniu tego wszystkiego (nie musi byc wyswietlenie, moze byc wrzucenei do tablicy) Przegooglałem internet, przeszukałem strony z klasami pod BARDZO różnymi kątami i nic. Jakieś pomysły? ![]() PS.nie wiem czemu nie działa mi formatowanie XML itd. Ten post edytował spenalzo 16.03.2009, 10:07:03 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:19 |