![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mógłby mi ktoś powiedzieć jak w ustawieniach MySQL zwiększyć tą wartość
![]() Cytat set-variable = max_connections=200 tyle że nic to nie daje.... Dodatkowo mam pytanie jeżeli chodzi o wydajność skryptu. Skrypt podczas 1 odświeżenia strony 3-4 razy zmienia bazę danych poprzez mysql_select_db a więc każda zmiana wiąże się z otwarciem nowego połączenia? Tak myślę czy nie zastosować cachowania tak aby tylko jedną bazę otwierało i tu też moje pytanie czy wyszukiwanie pliku o X nazwie i w nim zawarte informacje będzie wydajniejsze? (w katalogu będzie około 6 000 plików) -------------------- Pozdrawiam,
Michał Kryński |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat tyle że nic to nie daje.... http://rackerhacker.com/2007/01/24/increas...nnection-limit/ - to, co użyłeś, to jest do starego MySQL. ![]() Cytat Skrypt podczas 1 odświeżenia strony 3-4 razy zmienia bazę danych poprzez mysql_select_db a więc każda zmiana wiąże się z otwarciem nowego połączenia? Nie. Cytat aby tylko jedną bazę otwierało i tu też moje pytanie czy wyszukiwanie pliku o X nazwie i w nim zawarte informacje będzie wydajniejsze? (w katalogu będzie około 6 000 plików) Cache'owanie stosuj niezależnie. System plików jest czasem i wolniejszy, poza tym - masz mniejsze pole manewru, jeśli chodzi o filtrowanie. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
erix, czyli ten mój wpis nie działał
![]() ![]() Na razie ograniczyłem ilość otwartych połączeń do 2 w tym jedno jest "stałe". Pisząc oskryptowanie nie przewidziałem że może być problem z połączeniami ![]() Teraz będę probował ograniczyć całość do jednego połączenia i najprawdopodobniej czeka mnie przesiadka na lepszą maszynę serwerową ![]() -------------------- Pozdrawiam,
Michał Kryński |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 05:48 |