![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2006 Skąd: Żary Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem skrypt, który sprawdza język przeglądarki i wybiera automatycznie język strony:
Jednak chciałem rozbudować go o możliwość zapamiętania preferencji. Chciałbym by użytkownik miał możliwość wyboru własnego języka i zapamiętania go w cookie. Wybierając język użytkownik zostaje przekierowany na stronę w postaci domena/jezyk gdzie zostaje ustawione ciasteczko:
Wszystko do tego momentu działa, ale gdy próbuję połączyć oba skrypty: index.php
Problem pojawia się, w tym, że próbuje odebrać cookie na innej stronie niż ta, na której je ustawiłem. I po mimo istnienia ciasteczka, nie jest ono widziane. Szukałem informacji na ten temat w internecie, ale nie zauważyłem wzmianki o tym, by nie można było odczytywać cookie z innej strony niż ta na której je ustawialiśmy. W jaki sposób mogę sobie poradzić z tym problemem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 37 Dołączył: 27.02.2008 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ciastka nie możesz odczytać z innej domeny. Może robisz przekierowanie z domena.pl na www.domena.pl - tu, o ile sie nie myle, już chyba może być problem..
Ten post edytował nitek 15.03.2009, 22:17:48 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2006 Skąd: Żary Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie problem polega na tym, że jest to ciągle ta sama domena, a skrypt testuje na localhost aktualnie. Dlatego nie bardzo rozumiem, to dlaczego nie chce działać :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Wszystko do tego momentu działa, ale gdy próbuję połączyć oba skrypty: Działa? A cookie jest wysyłane przez przeglądarke, przy następnym żądaniu. ![]() Cytat Wybierając język użytkownik zostaje przekierowany na stronę w postaci domena/jezyk gdzie zostaje ustawione ciasteczko: Masz parametr domain, który ustawiasz na / (root), co sprawi, że ciacho będzie dostępne w ramach wszystkich podkatalogów. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:56 |