![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Niestety, wiem zę to nie etyczne lub tam: nieładne. Ale ponawiam temat: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=10709 Najpierw chciałbym zakodować to: Kod po kliknięciu przycisku POKAZ: - slide in twojego kontentu - hide POKAZ - show SCHOWAJ po kliknięciu przycisku SCHOWAJ: - slide out twojego kontentu - show POKAZ - hide SCHOWAJ Tam dalej jest taki kodzik: Kod <div id="text">TUTAJ TRESC</div> <a href="#" ref="pokaz" >POKAZ</a> <a href="#" ref="schowaj">SCHOWAJ</a> <script> $('#schowaj').hide(); $('#text').hide(); $('#pokaz').click(function(){ $('#schowaj').show(); $('#pokaz').hide(); $('#text').show(); }); $('#schowaj').click(function(){ $('#pokaz').show(); $('#schowaj').hide(); $('#text').hide(); }); </script> Teraz, muszę to jakoś dostosować do tego: (KOD ŹRÓDŁOWY) Kod window.addEvent('domready', function() { var status = { 'true': 'open', 'false': 'close' }; //-vertical var myVerticalSlide = new Fx.Slide('vertical_slide'); $('v_slidein').addEvent('click', function(e){ e.stop(); myVerticalSlide.slideIn(); }); $('v_slideout').addEvent('click', function(e){ e.stop(); myVerticalSlide.slideOut(); }); $('v_toggle').addEvent('click', function(e){ e.stop(); myVerticalSlide.toggle(); }); $('v_hide').addEvent('click', function(e){ e.stop(); myVerticalSlide.hide(); $('vertical_status').set('html', status[myVerticalSlide.open]); }); $('v_show').addEvent('click', function(e){ e.stop(); myVerticalSlide.show(); $('vertical_status').set('html', status[myVerticalSlide.open]); }); Ale, aby to zrobić muszę rozumieć powyższe kody. Będę próbował sam, ale wy i tak musicie mi pomóc. Wpadłem tez na pomysł aby to zrobić w ten sposób: Kod <script language="javascript" type="text/javascript"> if(status=="true"){ document.write('<a id="v_slidein" href="#">slide in</a>'); } if(status=="false"){ document.write('<a id="v_slideout" href="#">otworz</a>'); } </script> Ale kod nie działa i nawet podejrzewam że wiem dlaczego. Pewnie źle porównuje. Z racji tego ze dopiero się uczę, nie rozumiem kodu źródłowego i raczej nie wyczytam, z czym mam porównać. Co do samego tematu, myśłałem także nadrozwiązaniem tego poprzez onClick name="link" zmienić id i wartość ( ![]() Bardzo proszę o pomoc. -------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:10 |