![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki oto prosty kod...
Kod <title>Untitled Document</title> <style type="text/css"> <!-- #logo { position:absolute; width:963px; height:115px; background-color: #FF0000; } #main { position:absolute; width:810px; height:300px; top: 137px; left: 11px; background-color: #0000FF; } #menu { position:absolute; width:150px; height:300px; left: 822px; top: 137px; background-color: #FFFF00; margin:auto } #footer { position:absolute; width:960px; height:37px; top: 438px; left: 12px; background-color: #333333; } --> </style> </head> <body> <div id="logo"></div> <div id="main"></div> <div id="menu"> <ul> <li><a href="index.php?strona=home">home</a></li> <li><a href="index.php?strona=o_mnie">o mnie</a></li> <li><a href="index.php?strona=kontakt">konakt</a></li> </ul> </div> <div id="footer"></div> </body> </html> Jakie mam wprowadzić zmiany aby po kliknięciu dajmy na to linku 'o mnie' zawartość pliku omnie.php ładowała się bezpośrednio do div'a 'main'? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Wstawiasz odpowiedni include" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual sprawdzający $_GET między znaczniki.
No chyba, że chcesz bez przeładowania, wtedy, to poczytaj o AJAX. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, przeszukałem forum i znalazłem podobne pytanie i kod który wydaje mi się że będzie odpowiedni. Pozmieniałem układ divów i kilku innych rzeczy i wyszło coś takiego:
Z tego co widzę z tego kodu jeśli brak jest jakiejś treści w pliku ma być wyświetlany komunikat np: if(empty($page)) { echo 'Strona główna'; } Jak napisać link aby pobierał mi zawartość pliku 1.php z katalowu 'includesy"? :| |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 22 Dołączył: 15.07.2008 Skąd: Raniżów/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Coś takiego? Trochę zamotałem :| bo jeśli dobrze rozumiem ten fragment kodu przed Twoją zmianą odpowiada za 'pierwsze odpalenie' strony, czyli pierwszą treść która się wyświetli po wejściu na stronę. Mi chodzi o linki tylpu 'galeria' 'księga gości'... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 22 Dołączył: 15.07.2008 Skąd: Raniżów/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki, w końcu zrozumiałem na jakiej zasadzie to działa. przepraszam za brak wiedzy...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:04 |