![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 16 Dołączył: 13.05.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, stworzyłem odwiedzającemu opcję wyszukiwania "zaawansowanego" na stronie poprzez formularz i pola typu select.
Po wypełnieniu generuje się zapytanie do bazy mysql i wyświetla się lista (10 wierszy) z odpowiednimi informacjami. Niestety (z pkt widzenia odwiedzającego na szczęście ![]() próbowałem ukryć formularz następująco Kod echo '<form method="POST">'; echo '<input type="hidden" name="szukaj" value="szukaj">'; echo '<input type="hidden" name="skad" value="' . $_POST['skad'] . '">'; echo '<input type="hidden" name="dokad" value="' . $_POST['dokad'] . '">'; echo '</form>'; Czy taka metoda ma prawo działać? ;] Jeśli nie to co poradzicie? (byle nie $_GET). Dziękuję Ten post edytował Larges 15.03.2009, 12:21:30 -------------------- Kliknij POMÓGŁ jeśli moja odpowiedź okazała się użyteczna!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 349 Pomógł: 72 Dołączył: 22.01.2008 Skąd: Wadowice/Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapamiętuj te kryteria w tablicy $_SESSION i wczytuj je przy kolejnych stronach do zapytania poprzez :
przy czym $start to numer wyświetlanej strony,z parametru odnośnika,który jest tworzony wg wzoru : itp ![]() Ten post edytował k_@_m_i_l 15.03.2009, 12:31:35 -------------------- "PHP to człowiek. MySQL to również człowiek."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz użyć sesji albo sposobu z type="hidden" ale niezupełnie dokładnie tak jak pokazałeś w przykładzie (formularz jest błędnie zbudowany). Nie ukrywasz całego formularza, tylko niektóre pola mają atrybut "hidden" - przekazują wartość ale nie są widoczne.
Ten post edytował Foxx 15.03.2009, 12:29:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:32 |