![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na stronie mam licznik online, w ktorym mozna podgladnac co robi dany user, wyswietetlony jest link (np. localhost/dodaj.php?dodaj=news), wszystko dziala elegancko, problem w tym ze jesli do tego linku jest na koncu dolaczone PHPSESSID to po skopiowaniu tego fragmentu loguje mnie na inne konto, dlaczego tak sie dzieje i jak temu zaradzic?
-------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znaczy sie, że masz źle rozwiązane logowanie.
Zaradzić przez poprawnienie ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 166 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://php.pl/viewtopic.php?t=8746&highlight=phpsessid <- zobacz może coś sie przyda...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak rejestruje sesje
[php:1:05bbbeae86]<?php $_SESSION['moderator'] = 1; session_register("z_nick"); $id = $wiersz['id']; session_register("id"); ?>[/php:1:05bbbeae86] a tak sprawdzam: [php:1:05bbbeae86]<?php if(isset($_SESSION['moderator'])) { //jestes zalogowany jako moderator $sql = "...WHERE id='".$id."'"; //tak wyciagam moje dane } ?>[/php:1:05bbbeae86] Jak mam to naprawic? -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:dc89c7ce8a]<?php
session_save_path("./sesje"); //gdzie sesje to katalog z odpowiednim chmodem session_start(); ?>[/php:1:dc89c7ce8a] -------------------- www.autoinfo.waw.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:02 |