![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 30 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, Dokonałem zakupu Photoshopa Na allegro.pl 9.0 CS2(19.50 po 1 minucie licytacji) i chce się nauczyć robić w nim Layouty.
Mam kilka pytań: Trzeba mieć uzdolnienia plastyczne? Macie jakieś Poradniki(od podstaw) Skąd brać grafike do layoutów? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Tutoriale znajdziesz w necie.
Ja czesto korzystam z http://pixel2life.com -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uzdolnienia plastyczne - jakieś wyczucie estetyki nie zaszkodzi a brak takiego zmysłu niestety zaszkodzi, ale da się taki brak w bardzo dużym stopniu zniwelować pracą i doświadczeniem (a sam talent się nie przyda na nic bez pracy).
Grafikę do wykorzystania kupisz na stockach (google -> "stoc", "istock") - na pewno nie braknie Ci tam świetnych zdjęć. Ale przyjemniej jest pewnie kupić dobry aparat (jakąś lustrzankę cyfrową) i wykorzystywać samodzielnie zrobione zdjęcia. Co do poradników to proponuję wizytę w księgarni albo google -> "photoshop tutorial", "design tutorial", itd. No i na koniec polecam oczywiście oglądanie dobrych stron w internecie, znajdziesz je przez... tak, google -> "top design", "best design", "best webdesign", itd. Odwiedź też strony z layoutami na sprzedaż (znajdziesz linki do najlepszych na tym forum), te kilka najlepszych prezentuje naprawdę wysoki poziom. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 19 Dołączył: 2.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trzeba mieć uzdolnienia plastyczne? Macie jakieś Poradniki(od podstaw) Skąd brać grafike do layoutów? Do tworzenia layoutów, bardzej od uzdolnien plastycznych przydaje sie znajomość usability, typografia. Wszystkie te tematy w całkiem przystępny sposób znajdziesz opisane w necie. Grafike? Chodzi ci o zdjęcia? Brushe? możliwości masz 3: robisz swoje, kupujesz profesjonalne ale to troche kosztuje $, albo szukasz troszke słabszej jakości freebies, czyli darmowe próbki, czasami można całkiem przystępne materiały zdobyć (tu zawsze trzeba patrzyc na typy licencji, jeżeli chcesz na tym zarabiać musisz mieć materiały do komercyjnej licencji) pozdr -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 5 Dołączył: 3.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
polecam też videotutoriale... Lynda.com, Totaltraininng albo YouTube
![]() Fajnie jest widzieć jak się co robi a nie tylko o tym poczytać... Poza tym to szybsze niż czytanie ![]() Co do inspiracji i pomysłów na layouty to najlepsze zawsze znajduję na deviantart.com Ten post edytował melkor1984 17.03.2009, 12:04:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 30 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Największy + dla melkor1984. Devariant już widziałem ale niewiedziałem czemu ma ten portal służyć. Grafika GOOD i ludzie pozwalaja z niej korzystać(nie ktorzy w opisie a po emailu)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
licencje za 19,50? Jesteś pewny?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie licencja ale cały program bo koleś dostał CS4 i ten mu niepotrzebny ale został zakupiony przez niego za całą kwotę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 415 Pomógł: 46 Dołączył: 26.05.2007 Skąd: Sandomierz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie licencja ale cały program bo koleś dostał CS4 i ten mu niepotrzebny ale został zakupiony przez niego za całą kwotę. Dostał cs4 i sprzedał za 19 zl ... dobre, jakoś nie chce mi się wierzyć o.O' nie wiem czemu -------------------- Grzegorz 'Decha' Polek »
º http://grzegorzpolek.com º http://www.facebook.com/grzegorz.polek º http://www.lastfm.pl/user/Dechaa ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jakby ktoś miał jeszcze cs4 za 20zł to jestem chętny. Powiem więcej... dam nawet 100
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:00 |