![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 1 Dołączył: 5.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Jestem na etapie przerabiania/pisania skryptu. Wkurza mnie że jak jakiś błąd zrobie w sql to nie wyświetla mi żadnego błędu... no chyba że sam wydłubię go z $smth->errorInfo() ale przecież nie będę wszędzie tego skrobał... Zatem jak włączyć (lub dopisać coś do klasy) wywalanie errorów? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustaw atrybut PDO::ATTR_ERRMODE na PDO::ERRMODE_EXCEPTION.
PDO zacznie rzucać wyjątkami. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 1 Dołączył: 5.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurcze a czemu ta atrybuty są takie dziwne... i niesympatyczne...
Czy nie lepiej było by poprostu: errorMode, exception ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem o co Ci chodzi.
To są stałe klasy i nazwy są jak najbardziej przejrzyste. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, byłoby lepiej - do czasu aż będziesz musiał skorzystać z klasy XYZ, która też sobie takie stałe ustali, ale przypisze do nich inne wartości. I jak wtedy rozwiążesz problem? Taki styl jest jak najbardziej słuszny
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 23 Dołączył: 2.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Jestem na etapie przerabiania/pisania skryptu. Wkurza mnie że jak jakiś błąd zrobie w sql to nie wyświetla mi żadnego błędu... no chyba że sam wydłubię go z $smth->errorInfo() ale przecież nie będę wszędzie tego skrobał... Zatem jak włączyć (lub dopisać coś do klasy) wywalanie errorów? Zainteresuj się wyjątkami (ang. Exceptions) Link: http://pl.php.net/exceptions Teraz przykład: (pisane z palca, mogą być błędy ![]()
-------------------- Masz swoje mieszkanie i chcesz je wynająć? Sprawdź ofertę Zarzadządzanie Najmem
WRONA.IT - pozycjonowanie stron www.ecyklopedia.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Przecież PDO zwraca PDOException w przypadku niepowodzenia, o ile pamiętam...
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:39 |