![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 2 Dołączył: 1.10.2006 Skąd: Tczew Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Ostatnio zainwestowałem w swoją edukację i kupiłem sobie eMaca PowerPC G4 700mHz, 1gb RAMU, geforce 2mx 32mb. Pojawił się niestety problem: mam najnowszego flasha, safari 4 ale flash player ewidentnie przycina na flashu. Ktoś wie czym to może być spowodowane? -------------------- Przyjaciół można mieć fałszywych. Wrogowie są zawsze prawdziwi - ojciec chrzestny
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapewne tym, że masz eMaca G4 700 MHz z 1GB pamięci. Nie należy zapominać, że im nowsza wersja Flash Playera, tym wyższe jej wymagania sprzętowe związane z większą liczbą obsługiwanych funkcji. Tak, jak na tym komputerze raczej nie obejrzysz filmów w jakości HD, tak i Flash może się przycinać.
Mimo wszystko do celów mako-edukacyjnych polecałbym obecnie coś na Intelu, choćby podstawowy MacBook albo iMac/Mac Mini... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak wyzej, masz baaaardzo stary i slaby sprzet.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
nie prawda ja na 2x3ghz, 2gb ram tez potrafi przyciąc tyle ze to windows, ale nawet po formacie ma takie przypadłości
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@kwiateusz: wiesz, mi "nawet" (tzn to jest wyjatek) gazeta.pl muli nieziemsko na operze, BEZ flasza
![]() a flasz jest zawsze zamulajacy. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat nie prawda ja na 2x3ghz, 2gb ram tez potrafi przyciąc tyle ze to windows To Ty chyba jedziesz na domyślnej instalce i bez Process Lasso. ![]() ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[...]Process Lasso.[...] Masz może jakieś testy, recenzje etc. Zainstalowałem i na laptopie nie widzę różnicy, to co miało się przyciąć to się przycinało, reszta śmiga bez zmian. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Testów nie mam, ale na swoim starym Sempronie jeden proces nie zamraża całego systemu, że nie nadaje się do działanial. Program naprawdę warty uwagi, bo nawet na jednordzeniowym systemie wiele daje. Trzeba tylko ciut posiedzieć i go skonfigurować, dostroić czas obniżania priorytetów i podbijania.
A jeśli chodzi o wielordzeniowce, to najważniejsza opcja - przerzucanie procesu na konkretny rdzeń - działa bez zarzutu. ![]() Niestety, sam nie mam takiego CPU, ale brat sobie chwali. ![]() Ok, może ktoś to wydzieli? ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 10:51 |