![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2008 Skąd: Racibórz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, próbuje się nauczyć mysql i niestety na samym początku mam problem
index.php:
Dane są na 100 % dobre, tabela też zresztą podam tu to co wykonałem Kod CREATE TABLE `linki` ( `id` INT NOT NULL AUTO_INCREMENT , `tytul` TINYTEXT NOT NULL , `link` TEXT NOT NULL , `opis` VARCHAR( 50 ) NOT NULL , PRIMARY KEY ( `id` ) ); Tabela wykonała się prawidłowo, nie było żadnego erroru i teraz sedno cały czas pisze "Nie udało się wybrać bazy danych..." a jak wyżej pisałem baza jest |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To tabela nazywa się "linki". Sprawdź jak się nazywa cała baza i to jej nazwę musisz podać jako argument funkcji mysql_select_db()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2008 Skąd: Racibórz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
aa ale wpadka (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/haha.gif) wiem jak nazywa się moja baza wpisałem i jest ok myslałem że tam trzeba wpisać tabele na której się będzie wykonywało np. insert itd..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 15:49 |