![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 1 Dołączył: 11.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakiego frameworku bym nie używał, czy prototype.js czy JQuery mam ten sam problem ze zdarzeniem kliknięcia.
Aktualnie w JQuery:
Używam dodatku FireBug, do którego wysyłam komunikaty konsoli (console.log()). W momencie wczytania strony w konsoli jest już jedno "a" i klikanie na element #tester nic nie daje, natomiast klinaie na #tester2 wysyła do konsoli "b". Nie rozumiem dlaczego wykonuje się funkcja handleClick() bez wywoływania, ani gdize jest błąd. W książkach które czytalem o Prototype czy JQuery przykłady są napisane właśnie w ten sposób. Jaki błąd popełniam?? -------------------- Ta sygnaturka to lekkie przegięcie. To poważne forum. Pomijam już fakt naruszenia regulaminu. Usuwam /~nospor/ szkoda :(
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie masz tam wywołanie (ale tak nie można robić):
Kod $('#tester').click( handleClick(e)); możesz zrobić tak: Kod $('#tester').click(handleClick); albo tak: Kod $('#tester').click(function(){ handleClick(e);} ); Edit: Masz rację co do drugiego przykładu:) jeśli chcesz otrzymać event w funckji:) Ten post edytował lord_t 14.03.2009, 17:58:56 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 1 Dołączył: 11.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo tak: Kod $('#tester').click(function(){ handleClick(e);} ); A nie powinno być czasem tak?? Kod $('#tester').click(function(e){ handleClick(e);} ); W każdymm razie wielkie dzięki, nie wiedziałem już co robić ![]() -------------------- Ta sygnaturka to lekkie przegięcie. To poważne forum. Pomijam już fakt naruszenia regulaminu. Usuwam /~nospor/ szkoda :(
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 12:58 |