![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Posiadam pewien index.php: jego początek wygląda tak:
Jak widać, odnosi się do pliku dbexec.php:
Problem w tym, że nieważne jak to zrobię, nigdy nie będzie chciał się połączyć z bazą: Cytat Wystąpił problem z połączeniem z bazą danych. Proszę powiadomić administratora. Próbowałem to naprawić na parę róźnych sposobów (np. korzystając z config.php, albo tworząc funkcję dbexec w index.php, ale nic nie pomagało). Czy w środku jest jakaś literówka? Nie mogę niczego się dopatrzeć. Proszę więc o pomoc (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/party.gif) . Ten post edytował krzywomordus 14.03.2009, 16:09:57 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
Zmień na:
Zobaczysz wtedy błędy sql'a. Podobnie zrób z funkcjami mysql_connect i mysql_select_db. Acha, i zmień znaczniki bbcode na PHP bo się przecież tego nie da czytać. Ten post edytował Foxx 14.03.2009, 15:30:03 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Bląd brzmi... dziwnie.
Unknown system variable 'DateStyle' DateStyle znajduje się oczywiście w index.php i tylko w tym miejscu, które skopiowałem i wkleiłem tutaj. Ale co to ma wspólnego z niełączeniem się do bazy? I co z tym variable zrobić? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%)
|
wywal z zapytania "Set DateStyle to 'iso'; "
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie zrobiłem tego wcześniej, ponieważ wyskakuje ten błąd:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '* FROM applications WHERE apl_submitdate>='2007-01-01' ORDER BY apl_id' at line 2 Ta linijka musi zostać, inaczej "egzystencja" indexu jest zbędna (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) Może wystarczy to tylko zapisać inaczej... Wcześniej działał bez zarzutu - teraz się wszystko psuje. Ten post edytował krzywomordus 14.03.2009, 16:30:09 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%)
|
pokaz cale zapytanie + strukture tabelki
|
|
|
|
|
|
|
|
Parę funkcji było czysto postgresql'owych - zamieniłem w niektórych miejscach pg_ na mysql_ . |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.12.2025 - 16:48 |