![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Znalazłem gdzieś ten skrypt, ale niestety go nie rozumiem. Java scriptu ucze się od kilku dni. Chciałbym, abyście pomogli mi przerobić ten skrypt lub zaproponowali inne rozwiązanie. Chcę uszyskać odliczanie dni, godzin i sekund, a następnie przejscie do strony xy.php. W poniższym skrypcie następuje to odliczanie ale potem pokazanie obrazka. Proszę o pomoc w przeróbce: - co muszę zmienić, dodać aby rzekierowało stronę po upłynięiu czasu Kod <script language="javascript" type="text/javascript">
<!-- function zegar() { teraz = new Date().getTime(); // aktualna data dzien = new Date(2009,05,01,18,00,00).getTime(); // 2004.12.31 - 23:59:59 // wyliczanie roznicy sekund = Math.abs((teraz-dzien)/1000); minut = Math.floor(sekund/60); godzin = Math.floor(minut/60); dni = Math.floor(godzin/24); lat = Math.floor(dni/365); // wyliczanie calego okresu sekund = Math.floor(sekund-minut*60); minut = Math.floor(minut-godzin*60); godzin = Math.floor(godzin-dni*24); dni = Math.floor(dni-lat*365); roznica= dni+ " dni, " +godzin+ " godzin, " +((minut<10)?"0":"")+minut+ "minut i " +((sekund<10)?"0":"")+sekund+" sekund."; document.getElementById("okienko").innerHTML = "Do otwarcia strony zostało: "+roznica; if (teraz<dzien) { setTimeout("zegar()",1000); } else { document.getElementById("okienko").innerHTML = "tutaj tekst po upłynięciu czasu"; //ale jak zrobić aby przekierowało? } } zegar(); // --> </script> Ten post edytował thomson89 14.03.2009, 15:14:59 -------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:35 |