![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, nie wiem czy to tutaj sie nadaje, ale mam taki problem z pętlami w PHP...
Wcześniej jest zadeklarowane: define ('WYMIAR_SUDOKU', '9'); CODE <html> <body align="center"> <h2>planszaSudoku.php</h2> <? echo WYMIAR_SUDOKU; ?> <form method="post" action="pliki/rozwiazsudoku.php?wymiar=<?php echo WYMIAR_SUDOKU; ?>"> <table border="10"> <?php $malyWymiar = sqrt(WYMIAR_SUDOKU); for ($i = 1; $i <= $malyWymiar; $i++){ echo '<tr>'; for ($j = 1; $j <= $malyWymiar; $j++){ echo '<td>'; echo '<table border="5">'; for ($k = 1; $k <= $malyWymiar; $k++){ echo '<tr>'; for ($l = 1; $l <= $malyWymiar; $l++){ echo '<td>'; $index = 'pole'.$i.$j.$k.$l; echo '<select name="'.$index.'">'; echo '<option value="0" selected>0</option>'; for ($a = 1; $a <= WYMIAR_SUDOKU; $a++){ echo '<option value='.$a.'>'.$a.'</option>'; } echo '</select>'; echo '</td>'; } echo '</tr>'; } echo '</table>'; echo '</td>'; } echo '</tr>'; } ?> </table> <input type="submit" value="sprawdz"> </form> <? ?> </body> </html> to powyżej ma wyświetlać planszę do rozwiązywanie Sudoku. Ale działa tylko czasami, czasem wyświetla się wszystko bez zarzutu a innym razem tylko część planszy. Czy jest jakiś sposób, żeby zawsze wyświetlała się cała plansza? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, mi tam działa. Ale nie uważam selectów za dobre rozwiązanie - jest trochę męczące, lepiej gdyby można było po prostu wpisać, ale sprawdzałbyś w JSie czy user wpisuje liczby.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie, mi też czasem działa, a czasem nie...
Było robione szybko, a 'select' to pierwsza rzecz, która przyszła mi do głowy... Dzięki za podpowiedź spróbuję... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 12:25 |