![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 11 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Która metoda jest bardziej poprawna? Wyśrodkowanie <body> czy tworzenie <div id='kontener'>?
Z jednej strony body nie służy do takich manewrów, ale z drugiej strony to jeden div mniej. Które rozwiązanie jest poprawne? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No jeden DIV świata nie zbawi. Lepiej w DIV niż w BODY(o ile się da w BODY ?!)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 11 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Da się w body. Obie opcje działają. Na pewno sposób z kontenerem jest bardziej elegancki, ale czy poprawny? Przeczytałem googla i nie znalazłem, żadnych wytycznych.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No lepiej lepiej DIV. Może kiedyś zechcesz strone mieć w czarnym tle a tresc na białym tle to wtedy DIV #kontener jak znalazł
![]() |
|
|
![]()
|
|
Pamiętaj, że wyzej od diva jest html, któremu tez mozemy nadac style. I tu mam problem
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wg mnie tabelki lepsze są: <table align='center'>
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
~potreb, pozostawię to bez komentarza...
Cytat Z jednej strony body nie służy do takich manewrów, ale z drugiej strony to jeden div mniej. Które rozwiązanie jest poprawne? Aby wszystko i w IE śmigało, trzeba dać text-align: center dla <body />, a w kontenerze właśnie automatyczne marginesy (i ewentualnie wyrównanie tekstu do lewej). -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:10 |