![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki problem, mam masę tekstu, którą muszę rozbić na tablicę i separatorem jest tutaj średnik ( ![]() Problem pojawia się jednak, gdy w tekście (który jest podawany przez textarea) pojawia się encja np. – bo wtedy bierze średnik z encji jako separator, a nie ma tak robić. Niestety nie mogę tych encji zlikwidować całkowicie, zależy mi na ich konwersji na postać 'normalną'. Czy jest jakaś gotowa funkcja, która zadziała jak html_entity_decode ale dla całej tabeli tych znaków (http://webmaster.helion.pl/kurshtml/znaki/znaki.htm)? pozdrawiam -- Hmm chyba lepszym sposobem bedzie preg_replace tych srednikow, przed ktorymi nie ma znaków & # 0-9 .. .. Cholerka no nie mogę wymyśleć, potrafię napisać przypadek dla którego zamienia &#[0-9]{2,4}; na separator - ale dokładnie odwrotnie nie :/ Ktoś poratuje dobrze napisanym wyrażeniem regularnym, które będzie zamieniać każdy średnik na separator, poza średnikiem w encjach (np & # 8 2 1 1 ; - musiałem ze spacjami bo inaczej nie przechodzi.)? Ten post edytował torbicki65 14.03.2009, 00:55:38 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
No to zamieniaj na np. $ENCJA(90384) i potem na odwrót.
![]() Zawsze możesz przecież dać html_entity_decode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:21 |