![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 12 Dołączył: 16.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tworzę szablon dla strony. Niestety nie wiem za bardzo, czego użyć do tworzenia paneli z zaokrąglonymi rogami. Zastanawiam się między skryptem Nifty Corners, a zrobieniem obrazków, które wklejałbym do skryptu. Wybór jest naprawdę trudny.
Nifty Corners umożliwia robienie zaokrąglonych boków szybko i przyjemnie a div'y dostosowują się do wielkości tekstu ale z drugiej strony nie można zrobić ramek dla paneli. Własne obrazki zaś trudno się tworzy i długo, zbyt duża ilość tekstu w nagłówku rozwali go, ale mógłbym je narysować tak, jak mi się podoba. P.S. Częściowo jestem za obrazkami, ale nie wiem, czy i jeśli tak to jak da się zrobić automatyczne dostosowywanie "pasków" i do nagłówków i do treści. Jak można zrobić coś takiego? Kod /----------------------\ <- obrazek dla zaokrąglonej części nagłówka (kolor x)
|------NAGŁÓWEK X------| |----------------------| <- obrazek dla dalszej części nagłówka (kolor x) |----------------------| <- obrazek dla treści (kolor y) |---...treść panelu----| \----------------------/ <- obrazek dla zamknięcia panelu (kolor y) Ten post edytował Asmox 13.03.2009, 19:55:43 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:14 |