![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 4 Dołączył: 22.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam następujący problem. Otóż chciałbym stworzyć sobie drzewo kategorii w postaci: ![]() Moje kategorie opierają się na 2 tabelkach: categories i connections. Zrzut: http://i42.tinypic.com/2rp613t.jpg Niestety nie wiem jak się za to zabrać, co pobrać z bazy, jaką pętlę napisać, by tworzyło mi takie coś. Jeżeli mógłby mnie ktoś nakierować, to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam. Ten post edytował z3L 12.03.2009, 19:38:46 -------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Google: mysql tree lub mysql drzewko. Troszkę gotowców jest.
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 4 Dołączył: 22.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Google: mysql tree lub mysql drzewko. Troszkę gotowców jest. ![]() Tak, ale jedyne jak dotąd widziałem operują na nested tree , tudzież prostym parent_id. A ja nie chce nawalać zapytaniami cały czas. Chodzi mi o pomysł , który byłby najlepszym rozwiązaniem do tej struktury. -------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 781 Pomógł: 256 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:22 |