![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 6 Dołączył: 12.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam przykładowo:
Czyli, że po wyjściu z inputa jak nic w nim nie wpisano to wyświetla błąd, a jak zrobić żeby było: jeśli nastąpiło wyjście z inputa '#sf_guard_user_username' LUB naciśnięto button '#register': bo tak nie działa:
Czy zostaje tylko skopiowanie powyższego kodu i zamiana $('#sf_guard_user_username').blur(function() na $('#register').click(function() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, możesz jeszcze olać funkcje anonimowe i użyć normalnej, nazwanej funkcji:
Kod $('#sf_guard_user_username').blur = twojaFunkcja; $('#register').click = twojaFunkcja; function twojaFunkcja() { if($('#sf_guard_user_username').val().length == 0) { $('#sf_guard_user_username').css('background-color', 'orange'); $('#rejestracja1').html('Login musi zawierać minimum 5. znaków.'); } } Funkcje anonimowe nie zawsze są najlepszym rozwiązaniem. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 6 Dołączył: 12.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem tak:
Ale już na wstępie jak wejdę na stronę to mam to pole podświetlone jako błedne, nawet jak zakomentowalem: $('#sf_guard_user_username').blur = twojaFunkcja(); (dla pewności że jakimś cuden kursor sam nie wchodzi i wychodzi z tego pola ![]() Jak tą funkcję przeniosę nad $(document).ready(function() to i tak jest tak samo. Ten post edytował nieraczek 12.03.2009, 17:54:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Kod $('#sf_guard_user_username').blur = twojaFunkcja(); A nie powinno być czasem: Kod $('#sf_guard_user_username').blur = twojaFunkcja; ? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niemożliwe, testowałem u siebie i działa. To znaczy nie testowałem jQuery, a zdarzenia onblur i onclick, ale to wychodzi na to samo. Chyba że jQuery ma jakieś błędy.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:50 |