![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem polegający na pobieraniu treści mojej strony WWW. Chciałbym jedynie pobrać tekst, a nie znaczniki XHTML. Z wycinaniem już sobie poradziłem ponieważ <code>użyłem strip_tags</code>, tylko że potem zostają mi w treści zawartość arkusza stylów i skrypty JS.
Można to wyciąć za pomocą ereg_replace tylko właśnie nie wiem jakiego wyrażenia użyć. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
moze najpierw z z <body> wyciągnąć wszystko czyli coś ala $strona=preg_replace( "<body>(.*)</body>","$1",$strona);
i potem strip_tags ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poniższy skrypt usuwa komentarze i skrypty js bedące pomiedzy tagami <script......
pozatym jeśli nie potrzebujesz ani jednego znacznika, wyróżnika, tylko czyściuteńki tekst to można bez formatowania go zwrócić jeszcze z body za pomocą mniej więcej takiej konstrukcji:
-------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:35 |